Trasig motor och fäste

Tråkigt, tråkigt. Helgen före midsommar så hade jag och tre kompisar (Mats Gartz, Anders Lugnet och Jonas Engdahl) tre fina seglingsdagar i konstant regn. Det var bra vindar ändå och vi fick en fantastisk dag på Söndagen. Dessvärre började inte den dagen så himla bra. Vi lyckades faktiskt, trots noggrann planering få en undervattenslina som gick från en bojsten till bryggan i propellern. Det blåste på rätt bra rakt in i viken och med båten hängandes från bryggan i motorn så lyckades vi knäcka aluminiumhandtaget på motorn och böja sönder två aluminiumprofiler på motorupphängningen. Mats, som påpassligt nog hade torrdräckt på sig fick hoppa i och sno av linan från propellern. Akterspegeln klarade sig som tur var.

Motorn är redan svetsad och fin. I morgon hoppas jag få de nytillverkade profilerna i rostfritt stål i stället för svagmetall. De ska nog hålla bättre, även om jag inte har några planer på att försöka upprepa tricket med linan, men man vet ju aldrig.

Lite bilder från resan ska jag väl lyckas fixa. Mats har de flesta i sin kamera så vi får väl se när det kan tänkas bli av.

//T


RSS 2.0