Svartvatten.

Oskarshamn 3:e juni 19:00
Efter bunkring av bensin och glass på Hasslö i Bleckinge skärgård så bar det iväg igen. En timme i varje hamn, hette det inte så. Solnedgång vid Karlskrona ungefär sen blev det nattkörning genom Kalmar sund, med gryning över Ölandsbron.

Idag var inte vattnet blått alls. Vad som såg ut som, och började som perfekta förhållanden för en stenhård kryssning upp genom Kalmar sund blev lite väl häftigt för en trött besättning. Vi höll ut ganska länge men prognosen på 8-12m/s visade sig innehålla en hel del stunder med kuling och 2 meter höga vågor. Rätt häftigt iofs men det verkade mest öka och alla var jättetrötta. Till slut gick vi in med två rev i storen och ett i genuan (rull genua) mot Påskallavik. Det drogtrots reven ändå iväg ordentligt med 12-14 knot surfandes på vågorna. Gick inom skärs mot Oskarshamn för att vila ut vädret och äta. Det verkar bedarra nu så vi sticker nog vidare ikväll. Det är kul att köra på fyrar. Om jag kan få liv i gossarna igen det vill säga. Sussar sött nu. Jag får väl locka med sill och potäter (utan OP).


En efterfrågad bild av interiören. (Ja vi seglar mest, städar inte och sover i skift)


Master of the horse powers. Som van motorbåtspajsare så får Mats köraomkring oss i hamnarna.


Ibland är det bäkigt att få tag på soppa till bleken. Men, med en lånad cyckel och en väl inövad sparkteknik får man lätt med både sig själv och 40 liter bensin ett par kilometer.



Antik klenod och idyll i Garpahamn, eller nåt sånt på Hasslö i Blekinge skärgård)



Nä men inte på trampolinen. Jaha, jaja lite utsikt för sig själv, jomenvisst.


Avslutningsvis ett bevingat uttryck från CalleP tyvärr ej (ännu) förevigat på bild.

- Ähmen, vafaaan!  Används vanligtvis då han just själpt ut sköljvattnet genom att trampa i det. (som han själv listigt placerat vid dörröppningen eftersom det är så praktiskt och sedan gjort något helt annat varvid han glömt att sköljvattnet står där, ja så där som män gör massa saker samtidigt utan att själv veta om det)

/T (ej korrläst eftersom ögonen blöder av trötthet.


Calle på fyrspaning i solnedgången (Det är en varje dag faktiskt!). Trött som vi alla.


Soluppgång vid Ölandsbron.






Kommentarer
Postat av: Rudi

Suveränt fina bilder !! Tackar så mycket igen. Tänkte på er igår när jag körde bil från Helsingborg till Stockholm ngnstans var vi "sida vid sida". Att ni skulle få en tuff segling märkte jag så fort jag stack ut näsan i tisdags morse när jag var hos mamma i smålands skogar. Starkt jobbat killar. Som seglare och gammal hoppilandkalle på Vaxholmsbolaget vet jag att livet på sjön kan vara lika tufft som det kan vara vackert. Snart är ni hemma och det blir värt ett JUBEL !

Välkomna hem ikväll, inatt, torsdag morgon ?

/Rudi

2008-06-04 @ 06:51:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0